Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hétfőre halasztotta a tájfun az evezős-vb rajtját

MTI
2005.08.26. 16:19
Péntekre eldőlt, hogy hétfőn kezdődik az evezős világbajnokság, az előre jelzett tájfun ugyanis már áthaladt Japánon, és a szervezők ígérik, a hét végére vissza tudják építeni a gifui pályát. A Mawar névre keresztelt forgószél a fővárostól keletre fekvő Csiba prefektúrában ért a szárazföld fölé, és itt vitte végbe a legtöbb pusztítást.

Szántó Éva, a magyar szövetség Gifuban, a világbajnokság helyszínén tartózkodó főtitkára arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a helyzet normalizálódott, a négy férfi egységből álló küldöttség pedig már evezhetett is a pályán. A versenyzőknek nem lesz egyszerű dolga, ugyanis rendkívül magas a páratartalom, a levegő hőmérséklete pedig 38 Celsius fokos.

A többször módosított program véglegessé vált, az eredetileg vasárnapra tervezett rajt csak egy nappal csúszik. Hétfőn és kedden az elő-, szerdán a reményfutamokra kerül sor, csütörtökön és pénteken a középfutamokat, szombaton és vasárnap a döntőket rendezik.