Valér
4 °C
8 °C

Kokó jamaikai versenyzőnek adta át a golfverseny díját

Index
2005.09.19. 20:47
A hűvös őszies idő ellenére izgalmas versenyt hozott a Kovács "Koko" István védnökségével rendezett Első Magyar Shootout Golfverseny az alcsúti Pannonia Golf és Country Klubban.

A mezőnyben szerepelt a legjobb tíz amatőr versenyző és tíz Magyarországon élő profi golfjátékos egyenes kieséses rendszerben zajlott, ami azt jelentette, hogy minden szakaszon egy amatőr illetve egy profi játékos búcsúzott a küzdelmektől. A szeles időjárás jelentősen befolyásolta az ütéseket, az első szakaszon több profi versenyzőnek is segített, hogy akár 300-320 méternél is messzebbre üsse a labdát a mindent eldöntő, szembeszélben játszott hetes, nyolcas és kilences szakaszokon azonban megnehezítette a játékot.

Az amatőrök versenyében nem kis meglepetésre az esélyesnek egyáltalán nem nevezhető ifj. Molnár György végzett az élen, aki kiegyensúlyozott játékkal a kilences szakaszon szétütéssel szerezte meg a bajnoki címet. A profik versenyében a jamaikai születésű Errol Bhalai bizonyult a legjobbnak, aki szenzációs versenyzéssel a profi kategória mellett az abszolút bajnoki trófeát, valamint a Red Bull által felajánlott, a legtöbb birdie-t ütő játékosnak járó különdíjat is megnyerte.

A fővédnök Kovács "Koko" István elmondta, hogy az ehhez hasonló látványos, izgalmas versenyek segítenek abban, hogy a golf sportot népszerűsítsük Magyarországon. A golf külső szemlélőnek egyszerűnek tűnik, azonban ha valaki kipróbálja azonnal megérti, hogy mennyire bonyolult dolog egyáltalán eltalálni a golflabdát. Számos világklasszis ökölvívó golfozik szabadidejében árulta el Koko, Oscar De La Hoya például nemcsak jól játszik, hanem versenyeket nyer, sőt szervez is jótékony célokra.

A Pannonia Golf Klub elnöke Alois Windbrechtinger kifejtette, a Shootout versenyből szeretnének hagyományt csinálni, jövőre a klub szponzorai segítségével akár milliós nagyságrendű pénzdíjat is fel fog tudni ajánlani a profi győztesnek.