Tizenkét milliárd forint a futball felzárkóztatásra

MTI
2005.09.19. 19:18
Hosszútávú reformtervet fogadott el hajdúszoboszlói ülésén a Magyar Labdarúgó Liga elnöksége. A "Labdarúgásunk felzárkóztatása Európához XXI. századi módszerekkel, 2009-ig" ideiglenes munkacímet viselő vitaanyag szerint a változtatásokat több lépcsőfokban kell végrehajtani, a megújulás összköltsége 12.1 milliárd forint, amelyet részben az MLL biztosít (bankhitelből, pályázati pénzekből, stb.), részben a kluboknak és az önkormányzatoknak kell állniuk.

Első lépésként 2006. július 31-ig a kommunikációt és a sportágon belüli információáramlást helyezik új alapokra. Ennek lényege, hogy 1.3 milliárdos beruházással valamennyi I. és II. osztályú klub része lesz egy egységes számítógépes rendszernek, majd kialakítják az egyesületeknél tevékenykedő, jól képzett és jól megfizetett utánpótlás-edzők hálózatát, végül hosszútávon gondoskodnak a megfelelő infrastruktúráról (50 műfüves pálya, világítással).

Az MLL elnöksége elfogadta az előterjesztést, a program hamarosan elnyeri végső formáját, és a liga október negyedikén esedékes taggyűlésén már valamennyi érintett is áldását adhatja rá.