Ivanisevics újra edzésbe állt

MTI
2005.09.26. 12:44
Miután a horvát tenisz Davis Kupa-csapat vasárnap története során először kiharcolta a döntőbe jutást, az ország wimbledoni bajnoka, a már visszavonult Goran Ivanisevic bejelentette: a december elején esedékes fináléig mindent elkövet, hogy ő is pályára léphessen a hazája együttesében.

A harmincnégy éves balkezes klasszisnak, aki makacs vállsérülése miatt 2003-ban hagyott fel az aktív játékkal, Sasa Tuksarral kell majd megküzdenie a helyért. Niki Pilic, a horvátok kapitánya már el is határozta, hogy müncheni teniszklubjában rendezik a két játékos között azt a ki-ki mérkőzést, amelynek győztese bekerül a fináléban szereplő gárdába.

"Aki győz, az lesz a negyedik játékos, de természetesen a vesztes is ott lehet majd velünk a döntőben" - mondta a szakember.

Ivanisevic, a horvát válogatott segédedzője és vezérszurkolója nagy szerepet vállalt abban, hogy a hétvégi, oroszok elleni spliti elődöntőben a nézők fanatikusan bíztassák kedvenceiket. A buzdításnak meg is lett az eredménye, hiszen a házigazdák 3-2-re nyertek a 2002-ben bajnok vendégek ellen.

A másik ágon - szintén történetük során először - a Pozsonyban az argentinok felett diadalmaskodó szlovákok jutottak a végjátékba. A Davis Kupa fináléját december 2. és 4. között rendezik Szlovákiában.