A nyolcig jutott a legjobb magyar a budapesti birkózó vb-n

MTI
2005.09.26. 18:33
A férfi szabadfogásúak alsó három súlycsoportjának küzdelmeivel megkezdődött a budapesti birkózó-világbajnokság. Az első napon érdekelt három magyar versenyző közül a 60 kg-os Wöller Gergő szerepelt a legjobban, ám negyeddöntős vereségét követően, Bánkuti Zsolthoz (55 kg) és Hatos Gáborhoz (66) hasonlóan nem jutott vigaszágra, és kiesett.

A délelőtt két könnyed győzelmet arató Wöller a nyolc között óriási csatát vívott a grúz Levan Csabradzéval, ám az első elvesztett menet után hiába egyenlített, a harmadik két percet ismét ellenfele nyerte. Riválisa az elődöntőben sima vereséget szenvedett, elütve ezzel a magyart a vigaszág lehetőségétől.

A már a délelőtti programban meccset vesztő Bánkuti és Hatos legyőzői is a négy közé meneteltek, ott azonban Csabradzéhoz hasonlóan elbuktak.

Kedden a férfi szabadfogás 74, 84 és 96 kg-os küzdelmeire kerül sor. A kétszeres Európa-bajnok Ritter Árpád (74) a spanyol Carlos Dominguez, Kiss Tamás (84) a fehérorosz Szaszlan Hatcijev, Kiss Gergely (96) pedig a kanadai Dean Schmeichel ellen kezd.