Megérkezett Budapestre a NOB elnöke

MTI
2005.09.30. 14:27
Pénteken délben Budapestre érkezett feleségével Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, aki a MOB 110 éves fennállásának alkalmából rendezett ünnepi eseményeken vesz részt és megtekinti a birkózó-világbajnokság versenyeit.

A NOB-elnököt Schmitt Pál és Aján Tamás, a MOB elnöke és főtitkára, valamint Raphael Martinetti, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) elnöke fogadta. Rogge-gal együtt érkezett - szintén feleségével - Vitalij Szmirnov orosz NOB-tag.

Rogge ebéd után a Testnevelési Egyetemre látogat, majd a Nemzeti Sportcsarnokban jelen lesz a MOB ünnepélyes csapatgyűlésén csaknem ezer, a 2008-as ötkarikás játékokra készülő magyar sportoló, edző és sportvezető társaságában.

Szombaton Sólyom László köztársasági elnök és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök fogadja őt, majd következik a Nemzeti Színházban a MOB ünnepélyes közgyűlése. A NOB-elnök délután a Papp László Sportarénában, a birkózó-világbajnokságon tart sajtótájékoztatót, és másnap utazik el Budapestről.

A MOB-ünnepségre szintén a magyar fővárosba érkezik Juan Antonio Samaranch, a NOB korábbi spanyol elnöke, Rogge elődje, továbbá a környező országok, illetve Lengyelország olimpiai bizottságának elnöke, és Patrick Hickey, az Európai Olimpiai Bizottságok (EOC) szervezetének főtitkára is.