Nyert a BL-selejtezőn a Dunaferr női kézilabda csapata

MTI
2005.10.01. 21:05
Bravúros győzelmet aratott a Dunaferr a német Nürnberg otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligájában, a 16 közé jutásért rendezett első mérkőzésen.

Remekül kezdett a Dunaferr, a védelem jól zárt, ráadásul Sirina parádézott a kapuban, így negyedóra után 6-2-re elhúzott a vendéggárda. Később két emberelőny alatt csökkent a különbség, de Radulovics ebben a szakaszban is lélektanilag fontos gólokat szerzett. Állandósult a két-három gólos dunaújvárosi előny, azonban a szünet előtti utolsó másodpercben értékesített büntetővel 14-12-re jött fel a német bajnok.

A második félidő elején Lovász súlyos szabálytalanságot követett el, és végleges kiállítást kapott. Aztán Kindl megsérült, így különösen értékes, hogy magyar bajnoki ezüstérmes tartotta a háromgólos különbséget. Aztán újból Radulovics vette vállára a csapatot, a világklasszis átlövő szinte minden helyzetét belőtte, így tíz perccel a lefújás előtt már 21-15-re vezetett a Dunaferr. A hajrában a vendégek már örömkézilabdát mutattak be, és simán nyertek.

A formalitásnak tűnő visszavágót jövő vasárnap 18 órakor rendezik Dunaújvárosban.