Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Albers aláírt a Midlandhez

MTI
2005.11.01. 12:12
Christijan Albers lesz a Midland Forma-1-es csapat egyik pilótája 2006-ban.

A 26 éves holland versenyző, aki idén mutatkozott be a sorozatban a Minardi-Cosworth színeiben, december 7-én teszteli először a Toyota motorral ellátott autót.

A Midland elnevezés hivatalosan november 15-e után váltja fel a Jordant, annak folyományaként, hogy a hasonló nevű üzleti csoport - amelynek élén a Kanadában élő, Oroszországban született, Izraelben felnőtt Alex Schnaider áll - januárban megvásárolta a csapatot.

"1999 óta ismerem Alberst, akkor még a német Forma-3-as bajnokságban szerepelt, rendkívül sikeresen: tízszer szerzett pole pozíciót és hat futamot nyert meg" - nyilatkozott róla Collin Killes, a Midland igazgatója. "Azóta követem a pályafutását, és a látottak alapján úgy vélem, igazi versenyző típus. Bízom benne, hogy gyorsan akklimatizálódik nálunk, és sokat segít majd a technikai fejlesztésekben."

A csapat tesztpilótája az ugyancsak holland Nicky Pastorelli lesz, arról azonban még nem született döntés, hogy a versenyeken ki ül majd a másik autóba. Idén a portugál Tiago Monteiro és az indiai Narain Karthikeyan szerepelt a Jordan-Toyota színeiben.