Hónapok múlva térhet vissza autóbalesete után az olimpiai bajnok

MTI
2005.11.14. 21:31
Csak hónapok múlva kezdheti el újra az edzéseket Otylia Jedrzejczak, a lengyelek olimpiai bajnok úszója, aki október elsején szenvedett súlyos autóbalesetet, és - elsősorban pszichés - sérüléseiből még mindig nem épült fel.

Ahogy azonban Krzysztof Usiecki, a helyi szövetség vezetője fogalmazott: a versenyző mindenképpen vissza akar térni, arról, hogy esetleg abbahagyja a pályafutását, szó sem esett.

Az autót Jedrzejczak vezette, s Varsó közelében egy fának ütközött, valószínűleg akkor, amikor egy másik járművet próbált megelőzni. A balesetben a sportoló tizenkilenc éves öccse életét vesztette, ezért az úszónak várhatóan gondatlanságból elkövetett emberölés vádjával a bíróság előtt is felelnie kell, ugyanis - lengyel sajtóértesülések szerint - az autó 180 km/órás sebességgel száguldott, amikor letért az útról.

A huszonkét esztendős Jedrzejczak tavaly, az athéni olimpián aranyérmet szerzett női 200 méter pillangón, emellett két ezüstöt is begyűjtött. A júliusi, montreali világbajnokságon világcsúccsal nyerte kedvenc számát.