Az athéni ügyészség csalással vádolja Kenteriszéket

MTI
2005.11.16. 18:24
Az athéni ügyészség több hónapos vizsgálatot követően vádat emelt Kosztasz Kenterisz és Ekaterini Tanu, valamint a két atléta edzője, Hrisztosz Cekosz ellen. A görög sprintereket és trénerüket azzal vádolják, hogy meg sem történt az a motorbaleset, melyre hivatkozva a 2004-es athéni olimpia előtt nem vettek részt a doppingvizsgálaton.

A három érintettet csalással és a hatóságok félrevezetésével vádolják, míg hamis tanúzás miatt annak a két embernek kell bíróság elé állni, aki azt vallotta, hogy látta a karambolt.

Az atlétákat tavaly augusztus 12-én szerették volna ellenőrizni az olimpiai faluban, de a sprinterek nem voltak elérhetőek. Állításuk szerint azért nem érkeztek meg, mert Athén egyik elővárosában, Glifadában motorbalesetet szenvedtek.

Kenterisz 200 méteren Sydneyben olimpiai arany-, Tanu 100-on ezüstérmet nyert. Athénban a történtek után egyikük sem állhatott rajthoz. A szervezők elképzelései szerint Kenterisz gyújtotta volna meg a megnyitóünnepségen az olimpiai lángot, a kínos botrány után azonban Nikolaosz Kaklamanakisz olimpiai és világbajnok szörfözőt kérték fel a feladatra.