Legjelentősebb támogatójára talált a MOB

MTI
2005.11.17. 17:24
A Magyar Olimpiai Bizottság történetének legjelentősebb szponzori szerződését kötötte meg csütörtökön a MOB az E.ON Hungária Rt-vel a 2005-2008-as ötkarikás ciklusra. Ezzel Magyarország vezető energiaszolgáltatója a Magyar Olimpiai Csapat gyémántfokozatú főtámogatója lett.

A megállapodást Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária Rt.igazgatóságának elnöke és Schmitt Pál, az idén száztíz éves MOB elnöke írta alá. Konrad Kreuzer jelezte, hogy az E.ON már régóta támogatja a magyar sportot, többek között a MiZo Pécs női kosárlabdacsapatának, a Győri ETO női kézilabdacsapatának és a ZTE labdarúgócsapatának a szponzora.

Schmitt Pál, anélkül, hogy konkrét összeget említett volna elmondta, az egyedülálló nagyságrendű támogatás nagy felelősséget ró a MOB-ra, amely igyekszik hatékonyan gazdálkodni az összeggel és ez reményei szerint a 2008-as pekingi olimpia eredményeiben is megmutatkozik.

Az eseményen részt vett több olimpiai bajnok is, a sportolók nevében Benedek Tibor kétszeres ötkarikás aranyérmes vízilabdázó és Görbicz Anita, a női kézilabda-válogatott vezéregyénisége mondott köszönetet, hangsúlyozva, hogy a versenyzőknek mindig szükségük van új energiára.