Autót váltana a magyar ralibajnok

MTI
2005.11.23. 17:42
A hétszeres abszolút bajnok ifj. Tóth János a következő idényben váltani szeretne: a jövő esztendőben a jól megszokott és kipróbált Peugeot 206 WRC helyett "magasabban", a 307-essel indulna a rali országos bajnokságon.

"Természetesen ez még nagyon messze van, hiszen előbb a támogatókat, magyarul a versenyzéshez szükséges anyagi háttért kell biztosítani. Ez pedig nem lesz könnyű. Mindenesetre bízom abban, hogy nem ismétlődik meg a 2004-es fájdalmas történet, amikor éppen emiatt nem tudtam elindulni az ob-n - mondta az MTI-nek ifj. Tóth, aki a Zemplén ralin, a bajnokság utolsó futamának utolsó gyorsaságiján biztosította be hetedik abszolút bajnoki címét. - Felejthetetlen verseny volt. Pályafutásom egyik legizgalmasabb viadala."

"Nagyon szeretnénk, ha lenne folytatás és külön örülnénk annak, ha ifj. Tóth jövőre a 307-es WRC-vel versenyezne, hiszen ez egyezik a marketingterveinkkel. Eddig is támogattuk a pilótát és azon leszünk, hogy további szponzorokat találjon" - fogalmazott Bálint Zsófia, a Peugeot Magyarország pr-igazgatója, hozzátéve, hogy a francia márka ugyan jövőre már nem indít csapatot a világbajnoki sorozatban, viszont a nemzeti bajnokságokat továbbra is támogatja.