Valér
2 °C
8 °C

Kiengedték a kórházból Mario Lemieux-t

MTI
2005.12.09. 13:29
Nincs komolyabb baja Mario Lemieux-nek, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Pittsburgh Penguins veterán klasszisának, akit csütörtökön szívritmuszavarral szállítottak kórházba. A negyvenéves legenda alig 24 órás megfigyelés után elhagyhatta az intézetet, ahol szívpitvar-rostosodást állapították meg nála, ezt azonban gyógyszerezéssel ki lehet kezelni.

"Szerencsére nincs nagy baj. Azonnal elkezdjük a kúrát, hiszen Mario is minél hamarabb játszani szeretne" - mondta Craig Patrick, a Pingvinek sportigazgatója. A klub orvosai szerint egy hét múlva akár már ismét a jégen lehet a gárda kapitánya.

A kétszeres Stanley Kupa-győztes Lemieux-nek karrierje során már számost sérülést és betegséget kellett leküzdenie: 1993-ban úgynevezett Hodgking-kórt, azaz rákbetegséget diagnosztizálták nála, ennek következtében a teljes 1994/95-ös idényt kihagyta. Ezután porckorongsérvvel és hátfájdalmakkal bajlódott, így 1997-ben bejelentette visszavonulását, ám 2000 végén már ismét az NHL-ben parádézott.