Hingis kész a visszatérésre

MTI
2005.12.12. 11:02
Martina Hingis, a női teniszezők korábbi világelsője azt mondta, már alig várja, hogy újra versenyezhessen. "Még nem vagyok százszázalékos formában, de remélem, hamarosan abban leszek" - nyilatkozta a 25 éves svájci ex-klasszis, aki egy bemutató mérkőzésen Rio de Janeiróban legyőzte Anna Kurnyikovát.

A 23 esztendős orosz szépség, aki 2003 májusa óta nem versenyez, kézsérülése miatt 6:1, 1:0-ás Hingis-vezetésnél feladta a meccset. A volt világelső - amennyiben elfogadja - szabadkártyát kap a január 16-án kezdődő Australian Openre, amelyen korábban három alkalommal diadalmaskodott.

Hingis makacs bokasérülése miatt vonult vissza 2002 végén. Karrierje során öt egyéni Grand Slam-diadalt aratott, a világranglistát összesen 209 héten át vezette, egyesben 40, párosban pedig 36 tornagyőzelmet aratott.

Idén februárban - jótékonysági céllal - szerepelt egy thaiföldi tornán, de már az első fordulóban kikapott. Akkor leszögezte: nem tervezi, hogy visszatér a WTA-versenyekre, a közelmúltban azonban megváltoztatta a véleményét.