Alfréd
-2 °C
2 °C
Magyarország
szombat 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Tizenhatodszor is magyar Kelet-nyugat kosárlabdagála

MTI
2005.12.13. 15:58

Vasárnap immár tizenhatodik alkalommal rendezik meg az évzáró Kelet-Nyugat kosárlabdagálát, amelyen a hagyományos show-műsor mellett bemutatkoznak a sportág hazai történetének legnagyobbjai is. A harmadszor a Papp László Sportarénában rendezendő fesztivál iránt a szervezők tájékoztatása szerint idén is óriási az érdeklődés, a pénztárakban már csak 900 jegy maradt, ezeket 2600, illetve 3500 forintos áron lehet megvásárolni.

"Az esemény tiszteletére létrehozott honlapunkon mintegy 20 ezer látogatót regisztráltunk, ennek fele le is adta a szavazatát a kezdőötösökre. A pécsi Stojan Ivkovic 10-edszer kapott meghívót, a két együttes kispadján pedig Zsoldos András, illetve Völgyi Péter ül" - mondta a gála helyszínén rendezett sajtótájékoztatón Kucsera József főszervező, hozzátéve: az utóbbi években Király Linda emlékezetes bakija miatt kényes kérdéssé előlépő himnusz megfelelő előadásáról ezúttal Gáspár Laci gondoskodik majd.

A programot ezúttal is a délelőtti, ingyenes "jam session" nyitja meg 10 órakor, amelyen az amatőrök versenyei mellett a sztárok edzését, valamint a speciális olimpikonok és kerekesszékesek bemutatóját is megtekinthetik az érdeklődők. A fiatalok felvezető meccsén, a "rookie game"-en két korosztályos válogatott lép parkettre 15 órakor, a jövő évi Európa-bajnokságra bravúrral kijutó U22-es együttes az U20-as legjobbakkal méri össze tudását. Az idén csak férfiak számára kiírt főmérkőzés - a hölgyek februárban, Győrött csapnak majd össze - 17:30 órakor kezdődik, a szünetekben különféle vetélkedők mellett Bruce Crevier amerikai labdazsonglőr és a Frogs táncegyüttes szórakoztatja a közönséget.

Az arénában 15:30 órakor zártkörű ünnepségen köszöntik azt az 50, élő legendaként számon tartott játékost és 10 edzőt, akiket az internetes szavazás során a rajongók a sportág hazai történetének legnagyobbjaivá választottak. A Kelet-Nyugat találkozó előtt az egykori klasszisok a nagyközönség elé lépnek, ekkor válik nyilvánossá az NBA-s mintára létrehozott Hírességek Csarnokának listája. A voksolás alapját a férfi válogatott 1955-ös, Budapesten nyert Európa-bajnoki címének 50. évfordulója adta.

A gála kezdőcsapatai: Kelet: Cory Bradford (Univer KSE), Terry Williams (Debreceni Vadkakasok), Chris Monroe (Atomerőmű SE), Horváth Zoltán (Atomerőmű SE), Sitku Ernő (Marso-Carmo Suzuki NYKK), edző: Zsoldos András (Atomerőmű SE)
Nyugat: Jermaine Spivey (Albacomp), Archie Tezale (Marc-Körmend), Stojan Ivkovic (PVSK-Pécs EXPO), Dénes Gábor (PVSK-Pécs EXPO), Ledon Green (Kaposvári KK), edző: Völgyi Péter (PVSK-Pécs EXPO)