Agassi nem indul az Australian Openen

MTI
2006.01.05. 13:15

Visszalépett a január 16-án kezdődő ausztrál nyílt teniszbajnokság küzdelmeitől Andre Agassi, az amerikaiak veterán szupersztárja. Az év első Grand Slam-tornáját már négyszer megnyerő, 35 éves klasszis három hónapja küszködik bokasérüléssel, amely miatt novemberben le kellett mondania a részvételt a sanghaji Mesterek Kupáján is.

"Megfogadtam, hogy csak akkor térek vissza, ha tökéletesen egészséges vagyok. A rehabilitáció és a speciális edzések ellenére még mindig nem százszázalékos a lábam, így nem merek kockáztatni" - jelentette ki a kopasz fenomén, aki a világranglista hetedik helyén zárta a tavalyi évet.

Ha nem is kizárt, de erősen kétséges a spanyol Rafael Nadal melbourne-i fellépése. A rangsor második helyén álló Roland Garros-bajnok októberben megsérült bal lábfeje a vártnál lassabban gyógyul, emiatt nem indul jövő héten a sydneyi felvezető viadalon sem. Ugyancsak nagy fejtörést okoz a szervezőknek a címvédő Marat Szafin elhúzódó térd-, illetve a 2004-ben Wimbledont nyerő Marija Sarapova vállsérülése.

A teniszezők jó ideje kérik az Australian Open rendezőit, hogy tegyék vissza márciusra a versenyt, mert így hosszabb pihenőhöz jutnának, és kellemesebb körülmények között játszanának. A 2003-as női fináléra például zárt tető alatt került sor a 44 fokos kánikula miatt.