Federer megvédte címét Dohában

MTI
2006.01.07. 18:35
A világelső svájci Roger Federer nyerte az egymillió dollár összdíjazású dohai férfi tenisztornát, miután a döntőben két játszmában győzött a francia Gael Monfils ellen.

A 19 esztendős Monfils az első szettben 3:1-es vezetéshez jutott, ám a címvédő kitűnő tenisszel egymás után öt játékot gyűjtött be és magabiztosan jutott előnyhöz. A folytatásban nagy csata alakult ki, mindketten az alapvonalról bombázták a másik térfelet. Federer ezt követően - gondolván a röptékkel többre megy - berobogott a hálóhoz, ám ellenfele olykor sikerrel ütött el mellette. Végül a rövidítés döntötte el a találkozó sorsát: a francia tehetség szinte végig vezetett, ám a svájci rendre kiegyenlített, majd a hajrában (5-5) kétszer is ellenállhatatlan volt.

A svájci világelső és Monfils eddig még nem találkozott egymással ATP-tornán. Federer 142 ezer dollárt kapott győzelméért, ellenfele 83 600-zal vigasztalódott.

A dohai tornát eddig csak Stefan Edbergnek, a legendás svéd játékosnak sikerült egymás után kétszer (1994, 1995) megnyernie.

Eredmény, döntő:
Federer (svájci, 1.)-Monfils (francia, 7.) 6:3, 7:6 (7-5)