Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

A férfi kézilabda-válogatott legyőzte a németeket

MTI
2006.01.15. 19:28

A magyar férfi kézilabda-válogatott bravúros teljesítménnyel legyőzte a kontinensbajnok, olimpiai ezüstérmes német nemzeti együttest a január 26-án kezdődő svájci Európa-bajnokságra készülő csapatok Horvátországban, illetve Szlovéniában zajló nemzetközi tornáján. Fazekas Nándor, a magyar csapat első számú kapusa az ötödik percben megsérült, a helyére beállt Szente Gábor remekül védett. Skaliczki László alakulata védekezésben és támadásban is remek teljesítményt nyújtott, így megérdemelten verte az esélyesebb ellenfelét a pulai összecsapáson.

"Örülök, hogy a játékosok mind védekezésben, mind támadásban megvalósították a megbeszélteket, és hogy két vereség után sem vesztették el a hitüket. Ettől a győzelemtől azonban nem szabad elszállni, az igazság pillanatai ugyanis február 26-a után, az Európa-bajnokságon következnek el" - nyilatkozott Skaliczki László.

Magyarország-Németország 34-30 (18-13)
A magyar csapat góldobói: Gál, 8, Nagy 6, Buday 5/1, Iváncsik T. 4, Császár 3, Laluska, Törő, Harsányi 2-2, Zubai, Ilyés 1-1 a németek legjobbjai: Jansen 5/3, Klimovets 5