Pécs-Gdynia, Jekatyerinburg-Sopron a női kosár Euroligában

MTI
2006.01.19. 11:48

A csoportkör befejeztével eldőlt, hogy a hazai pálya előnyét élvező MiZo Pécs a lengyel Gdyniával, az idegenben kezdő MKB-Euroleasing Sopron pedig az orosz Jekatyerinburggal találkozik a női kosárlabda Euroliga két győzelemig tartó nyolcaddöntőjében. A szerdai zárófordulóban Prágában 66-64-re nyerő mecsekaljaiak a 18 csapat összesített rangsorának 3. helyén végeztek, míg az olasz Schiót 78-63-ra verő soproniak kilencedikként zárták az alapszakaszt.

Helyezése alapján a Rátgéber-együttes - amely továbbjutása esetén a Vilnius-Napoli csata győztesével küzdhet meg a Final Fourba kerülésért - mind a következő szakaszban, mind a negyeddöntőben otthon játszhatja szükség esetén az utolsó meccset. Natalia Hejkova tanítványai viszont csak a rangsor második felében végeztek, így idegenben kell megverniük 2003-as Euroliga-első uráli gárdát a negyeddöntőbe kerüléshez.

A 3x6 együttesből csak a két leggyengébb búcsúzott, ezek a Pécstől kikapó USK Praha, illetve a szlovák Kosice. A legjobb 16 csapat két sikerig tartó párharcaira január 31-én, február 3-án és (szükség esetén) február 8-án kerül sor. A csoportokban az azonos pontszámmal záró csapatok között az egymás elleni eredmények döntöttek, míg az összesített végelszámolásban az összesített kosárkülönbség számít.

Nyolcaddöntők
Valenciennes-Schio
Szamara-Namur
MIZO PÉCS-Gdynia
Bourges-Kraków
Brno-Mondeville
Vilnius-Napoli
Dinamo Moszkva-Valencia
Jekatyerinburg - MKB-EUROLEASING SOPRON