NFL: a Seattle és a Pittsburgh játssza a döntőt

MTI
2006.01.23. 17:12
A Seattle Seahawks és a Pittsburgh Steelers jutott be a tengerentúli profi amerikaifutball-liga, az NFL nagydöntőjébe, a Super Bowlba.

A Nemzeti-főcsoport (AFC) fináléjában az alapszakaszt a konferencia élén záró Seattle a két éve nagydöntőt játszott Carolina Pantherst fogadta, és gyakorlatilag esélyt sem adott riválisának. A vendégek korábban nagyon eredményes támadósorát tökéletesen semlegesítették a hazaiak, támadásban pedig elsősorban az alapszakasz legértékesebb futballistájának választott futójátékosa, Shaun Alexander és a remek napot kifogó irányítója, Matt Hasselbeck révén parádéztak, és magabiztosan, 34-14-re nyerték a találkozót.

Az Amerikai-főcsoport (NFC) döntőjében a Steelers az egy hete a címvédő New England Patriotsot verő Denver Broncoshoz látogatott, és a Seahawkshoz hasonlóan fölényes győzelmet aratott. A vendégektől már megszokott kőkemény védekezés ezúttal is eredményes volt, míg a fiatal irányító, Ben Roethlisberger szinte tökéletesen vezette a támadókat, többek között két hatpontos gólt (touchdown) érő átadása volt, ráadásul egyszer saját maga vitte be a labdát a célterületre.

A fináléra (Super Bowl XL) február ötödikén kerül sor, Detroitban.