Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Nem tudatosan doppingolt az olimpiai bajnok tekvandós

MTI
2006.02.14. 19:13
Pozitív lett a doppingtesztje, de megúszta három hónapra szóló eltiltással Steven Lopez, az Egyesült Államok kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok tekvondósa.

A huszonhét éves, texasi illetőségű sportoló szervezetében L-metamfetamin nevű serkentőt találtak a múlt hónapban megejtett ellenőrzésen, jelentette be a USADA, az amerikai doppingellenes ügynökség, hozzátéve, az Egyesült Államok tekvondószövetségével egyetértésben ugyanakkor úgy ítélték meg, hogy a tiltott szer véletlenül és nem tudatos doppingolás eremdényeképpen kerülhetett a versenyző szervezetébe.

Ezzel együtt Lopeznek részt kell vennie egy doppingellenes felvilágosító-nevelő programban, utána azonban visszatérhet a versenysporthoz.

Figyelemre méltó, hogy alig egy hete kapott ugyancsak három hónapos eltiltást egy másik amerikai tekvondós, akinek a doppingvizsgálatkor marihuánát találtak a szervezetében.

A huszonegy éves Charles Smith egy január 7-i, Colorado Springs-i viadalon produkált pozitív mintát. Ő is vállalta, hogy büntetésének ideje alatt aláveti magát egy "átnevelő" tanfolyamnak. Smith eddigi legjobb nemzetközi eredménye egy bronzérem, amelyet tavaly augusztusban érdemelt ki a törökországi Universiadén, az egyetemista és főiskolás sportolók világjátékain.