A Dunaferr is győzelemmel búcsúzott a női kézi BL-től

Moszkovszkij Komszomolec
2006.02.19. 14:57
Ahogy arra az esélyek alapján számítani lehetett, a Dunaferr a harmadik helyen végzett csoportjában a női kézilabda Bajnokok Ligájában, így - a Győri Graboplast ETO KC-hez hasonlóan - a KEK negyeddöntőjében folytathatja szereplését.

A Dunaferr, amely a múlt héten a Lada Toljattitól elszenvedett 31-26-os vereséggel vesztette el az esélyét arra, hogy a BL legjobb nyolc csapata közé kerüljön, csak abban az esetben szorult volna a negyedik helyre, ha a Knjaz Milos négy góllal megveri, vagy három találattal nyer a szerb-montenegrói együttes, de 27-nél több gólt dob.

A mérkőzésen aztán gyorsan kiderült, hogy a felvetés csak elméleti, a gyakorlat ugyanis azt bizonyította, hogy a Dunaferr lényegesen jobb ellenfelénél. A hazai csapat gyorsan elhúzott három góllal, majd ugyan egy időre ez a különbség állandósult, a félidő utolsó perceit azonban a dunaújvárosiak 6-1-re nyerték.

A második játékrész közepén a vendégek vezetőedzője, a bírói ítéleteket végig vitató Sasha Boskovic - miután sárga lapot kapott - lehívta csapatát a pályáról, egy-két perccel később azonban meggondolta magát, és hagyta tovább játszani együttesét.

Női kézilabda BL, 6. utolsó forduló, B csoport:
Dunaferr-Knjaz Milos (szerb-montenegrói) 39-24 (21-13)
a magyar csapat gólszerző: Ferling 8, Vincze, Bulath, Mehlmann 5-5, Radulovics, Lovász 4-4, Kindl 3, Borbás, Gerstmár 2-2, Sirina 1

A csoport szombati mérkőzésén:
Slagelse (dán)-Lada Toljatti (orosz) 27-24 (15-13)
A csoport végeredménye: 1. Slagelse 10 pont, 2. Toljatti 6, 3. Dunaferr 6, 4. Knjaz Milos 2
(Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény számít)