Pécsi győzelem a női kosárlabda Euroliga negydeddöntőjén

MTI
2006.02.21. 20:23
A házigazda MiZo Pécs nagy csatában legyőzte a litván Vilniust a női kosárlabda Euroliga két győzelemig tartó negyeddöntőjének első mérkőzésén.

A Vilnius pontosan ugyanabban a felállásban érkezett, amellyel legyőzte a Pécset a tavalyi, szamarai négyes döntő bronzmérkőzésén, így pályára lépett az Euroliga utóbbi két idényének legjobb dobója, Katie Douglas is. A baranyaiakhoz hasonlóan remekül védekező litvánok Rátgéber László intelmei ellenére sok labdát szereztek, így csak sovány hazai előnnyel végződött a nyitónegyed.

A hazaiak hiába védekeztek a folytatásban hatékonyabban és hiába céloztak pontosabban, 20 perc elteltével még mindig csak 42-39 volt az állás.

Térfélcsere után a vezetést is átvették a litvánok, de a pécsiek egyre inkább belelendültek, a negyed végére ismét a magyar együttesnél volt az előny.

Az utolsó felvonásban a litvánok 5 perc alatt csupán 1 pontot hoztak össze, a Rátgéber által kért gyors indításokkal operáló mecsekaljaiak pedig 10 pontra megléptek. Innen már nem volt visszaút, így a hazai veretlenségüket 2004 áprilisa óta őrző pécsiek - akiknek a kispadján Rátgéber László 100. nemzetközi diadalát aratta - már csak egy sikerre vannak attól, hogy sorozatban harmadszor bejussanak a Final Fourba.

A párharc pénteken Litvániában folytatódik, míg az esetleges harmadik meccsre ismét Pécsett kerül sor jövő szerdán.

Eredmény:
MiZo Pécs-Vilnius (litván) 79-66 (21-20, 21-19, 19-20, 18-7)