Sebestyén Júlia elhagyta eddigi edzőit

MTI
2006.03.01. 17:00
Edzőt váltott Sebestyén Júlia, a 2004-es budapesti műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság női versenyének aranyérmese: a 24 éves tiszaújvárosi sportoló a jövőben az örmény Gurgen Vardanjan irányításával készül fel a viadalokra.

"Az elmúlt egy év gyengébb eredményei miatt döntöttem így, ugyanis úgy érzem, hogy megfáradt a munkakapcsolatunk az eddigi két tréneremmel, Száraz Andrással és Jurek Eszterrel" - mondta az MTI érdeklődésére Sebestyén, aki hat éve már dolgozott együtt az orosz iskola képviselőjével.

A versenyző a két évvel ezelőtti diadalt követően hatodik lett az ugyanabban az évben rendezett világbajnokságon, majd tavaly egy Eb-negyedik és egy vb-12. helyet szerzett. Idén, januárban mindössze 14. lett a kontinensviadalon, majd a vasárnap zárult torinói téli olimpián tizennyolcadik.

"A rosszabb eredmények ellenére nem merült fel bennem a visszavonulás gondolata. A mostani váltástól azt várom, hogy az új edzőm segítségével sikerül megoldanom a technikai problémáimat, és visszanyerem régi formámat" - tette hozzá Sebestyén, akinek következő megmérettetése március végén a világbajnokság lesz Calgaryban.