Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jégkorong
Percről Percre

Pete Sampras újra a teniszpályán

MTI
2006.03.01. 16:37
Nyáron visszatér a teniszpályára Pete Sampras, az amerikaiak tizennégyszeres Grand Slam-győztes, volt világklasszis teniszezője.

Minden idők legeredményesebb játékosa egy szenior csapat körversenyen szerepel majd júliusban az Egyesült Államokban, azt azonban kizárta, hogy - hasonlóan Martina Hingishez - újra a profik között induljon.

"Semmiképpen sem nevezném ezt hivatalos visszatérésnek, az eszembe sem jutott" - mondta Sampras. "Hiányzik a tenisz, a nagy tornák, a küzdelem és az, hogy ismét ugyanazon a szinten teljesítsek, mint korábban, ez tény. A nyári verseny azonban más kategória lesz, egy kis játék, semmi más."

Billie Jean King, a World Team Tennis Tour (WTT) egyik szervezője már hosszú ideje rá akarta venni a harmincnégy éves csillagot, hogy ragadjon ütőt a sorozatban, de ő csak most állt kötélnek.

Az, hogy Sampras melyik csapatban jut majd szerephez, a március végi sorsoláson derül ki.

A világranglista korábbi vezetője 2002-ben, a US Open döntőjében játszott utoljára tétmérkőzést, akkor megverte honfitársát, Andre Agassit. Egy évvel később aztán hivatalosan bejelentette, hogy befejezte pályafutását.