Thorpe nem indul a Nemzetközösségi Játékokon

MTI
2006.03.07. 11:04
Hörghurut és mellkasi problémák miatt nem indul a március 15. és 26. között esedékes melbourne-i Nemzetközösségi Játékokon az ötszörös olimpiai bajnok úszóklasszis, Ian Thorpe.

Távolmaradását élő televíziós adás keretében, sajtótájékoztatón jelentette be az ausztrálok kiválósága, akiről a Reuters tudósítója megjegyezte, hogy beteg ember benyomását keltette.

"Frusztrált vagyok és végtelenül csalódott, de ez volt az egyetlen döntés, amelyet meghozhattam" - fogalmazott a 23 éves Thorpe.

A 200 és 400 méteres gyorsúszás világcsúcstartója a múlt hónapban tudatta a nyilvánossággal, hogy bronchitisszel bajlódik, később azonban már úgy festett, annyit javult az állapota, hogy mégis ott lehet a volt brit gyarmatbirodalom országainak melbourne-i sportcsúcstalálkozóján. A gyógyulásával kapcsolatos gondokat sorolva ugyanakkor a januári közlésekben elhangzott: az igazán hatásos gyógyszerekhez nem mernek nyúlni, mert azok kivétel nélkül szerepelnek a tiltólistán, ekképpen használatuk doppingolásnak minősülhet. Az ausztrál úszók vezetőedzője, Alan Thompson azt mondta, hogy hatalmas veszteség Torpe hiánya, aki az athéni olimpia után tartott hosszabb szünetet követően éppen a melbourne-i viadalon akart visszatérni a sportág nemzetközi élvonalába.