Egyenlített az Újpest a hoki bajnokság döntőjében

MTI
2006.03.10. 21:39
Az Újpest nagy csatában nyert a címvédő Alba Volán-FeVita ellen a jégkorong Borsodi Liga döntő-sorozatának második, Megyeri úti mérkőzésén, és így kiegyenlítette a párharcot.

Nagy elszántsággal kezdett a nyitó találkozót elveszítő Újpest, ám több ziccere kimaradt, és a 4. percben, az első vendéglövésből Ocskay higgadtan betalált. Ez nem szegte kedvét a 14 év után ismét finalista hazaiaknak, és Ladányi saját kipattanójából egyenlített, ez volt az első lila-fehér gól a döntőben. A szünet előtt ismét felgyorsultak az események, előbb Palkovics lövése után kipattanóból duplázott Ocskay, majd 16 másodperccel a pihenő előtt Gergely szép passz után fonákkal emelt a léc alá.

A második harmadban folytatódtak az izgalmak, főleg a címvédő kapuja volt veszélyben, ám Budai remekül védett. Az Alba Volán egyre többször került emberhátrányba, és egy ilyen szituációban Ladányi kísérlete a székesfehérvárihálóőr kezéről a gólvonal mögé pattant.

A harmadik játékrész elején előbb Budai védett óriásit, ám kisvártatva már ő is tehetetlen volt, a nyitó csatát kézsérülése miatt kihagyó Marcinek ugyanis megint az Újpestet juttatta előnyhöz, a védők elfeledkeztek róla.

Az Alba Volán ismét lépéskényszerben volt, ennek megfelelően sorra gördültek a vendégtámadások, ám a helyzetek kimaradtak. A végén Budai helyett mezőnyjátékos jött a jégre, ez megbosszulta magát, mert Dubek az Ocskaytól ellopott korongot az üres kapuba lőtte.

Döntő, 2. mérkőzés: Újpest - Alba Volán-FeVita 5-3 (2-2, 1-1, 2-0)
gól: Ladányi (8., 35.), Gergely (20.), Marcinek (44.), Dubek (60.), illetve Ocskay (4., 18.), Kovács (37.)
A négy győzelemig tartó párharc állása: 1-1.
A harmadik mérkőzésre vasárnap 18 órakor kerül sor Székesfehérváron.