Mátyás
-6 °C
1 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

Magyar-szerb vízilabda edzőmeccsek Budapesten

MTI
2006.03.11. 17:08
A hét eleji szombathelyi kirándulás után március utolsó hetének első két napján gyakorol legközelebb ismét együtt az athéni olimpiai bajnok magyar férfi vízilabda-válogatott fiatalabb évjáratú tehetségekkel kiegészített kerete: április 3-án és 4-én a világbajnok szerb válogatottal vív edzőmérkőzéseket, négyet is, Budapesten.

Kemény Dénes, a kilenc éve hivatalban levő sikerkapitány a déli szomszéd legjobbjainak meghívásával az egymás elleni kétkapuzás korábbi módiját akarja visszahozni, mivel nagyon hasznosnak tartja az ilyesféle közös gyakorlásokat.

"Utoljára 2003 tavaszán volt hasonló közös munka, benne kétkapuzás, amikor mi voltunk náluk vendégségben Óbecsén - mondta az MTI-nek Kemény Dénes. - "Hasznosak az ilyen találkozások, miközben persze nem terítjük ki a kártyáinkat teljesen, már csak azért sem, mert nem lesz komplett sem itt, sem ott a játékoskeret. Náluk is, nálunk is akadnak hiányzók, például a külföldön játszó, ottani klubkötelezettségeiknek eleget tevő légiósok, akik nem lesznek itt Budapesten. De ismétlem, így is hasznos két nap vár ránk, amelynek keretében április 3-án és 4-én, négy edzőmeccset is vívunk a szerb válogatottal."

A szövetségi kapitány elmondta még, hogy tervei szerint összesen 21 játékost próbál ki a két nap alatt úgy, hogy a három olaszországi válogatott pólósra, Kásás Tamásra, Madaras Norbertre és Szívós Mártonra ezúttal nem tart igényt.

A válogatott szintű magyar-szerb pólós kapcsolatok újrafelvétele már csak azért sem haszontalan, mert a júniusi, margitszigeti Világkupa után szeptemberben Belgrádban, Szerbia-Montenegró fővárosában rendezik meg a 2006-os Európa-bajnokságot.