Emőke
-4 °C
9 °C

Büntetéssel indul egy Ferrari és egy Red Bull Malajziában

Index/MTI
2006.03.16. 14:42
Motort cseréltek Felipe Massa (Ferrari) és David Coulthard (Red Bull Racing) autójában, így a brazil, valamint a skót versenyző az időmérő edzésen kiharcolt pozíciójához képest tíz hellyel hátrébbról rajtolhat majd a Forma-1-es sorozat idei második viadalán, a vasárnapi Malajziai Nagydíjon.

A két pilóta végigment a Bahreinben rendezett első futamon - Massa kilencedik, Coulthard tizedik lett -, így kocsijukban csak büntetés terhe mellett lehetett kicserélni a hajtóművet.

A Ferrari vezetői elővigyázatosságból szerelték be az új blokkot, míg a Red Bull Racingnél nem is volt más lehetőség, ugyanis - amint azt Coulthard elmondta - a motor megadta magát a bahreini célba érkezés után.

A brit versenyző ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy ha hamarabb félre áll az autójával, akkor most büntetés nélkül megúszta volna a motorcserét, vagyis az érvényben lévő szabály arra sarkalja a versenyzőket, hogy gond esetén fejezzék be idő előtt a futamokat.

Az előírás szerint egy hajtóműnek két versenyt ki kell bírnia, cserére - büntetlenül - csak akkor van lehetőség, ha műszaki hiba miatt nem ér célba egy adott autó.

Az AFP a Nemzetközi Automobil Szövetségre hivatkozva meg is jegyzi: a legutóbb egyaránt kiesett kanadai Jacques Villeneuve (BMW-Sauber) és olasz Giancarlo Fisichella (Renault) autójában büntetés nélkül ki lehetett cserélni a motort.