Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Simán továbbjutott a Győr a női kézilabda KEK-ben

MTI
2006.03.19. 19:46
A legjobb négy közé jutott a Győri Graboplast ETO KC a női kézilabda KEK-ben, miután a negyeddöntő visszavágóján három góllal kikapott a francia Besancon vendégeként.

A Győr az első mérkőzésen - amikor is 34-24-re diadalmaskodott - bizonyította, hogy sokkal jobb csapat riválisánál, ám ezúttal alaposan ráijesztett a Besancon, amely pillanatok alatt 5-1-re elhúzott. Az előző idényben az EHF Kupában finalista ETO edzője, Róth Kálmán türelmet kért tanítványaitól, ám intelmeit nem fogadták meg, és tíz perc elteltével hátrányának felét már ledolgozta a francia gárda (9-4).

A nagy rohanásban kicsit elfáradtak a hazaiak, és a Görbicz irányította Győr rendezni tudta sorait (10-8), majd még a szünet előtt remek sorozatot produkálva fordított (13-14). A válogatott klasszis folytatatta remeklését, és meg sem állt 11 gólig a szünetig.

A pihenő után már tényleg nyugodtan játszhatott a magyar bajnok, és a cserék is szóhoz juthattak. Ennek megfelelően a Besancon is nagyobb eséllyel támadhatott, de fordítani nem tudott. Negyedórával a vége előtt egyenlített a francia klub (26-26), sőt, a hajrában átvette a vezetést is, ám a továbbjutás kérdése már korábban eldőlt. Az elődöntő sorsolását kedden tartják Bécsben.

Női KEK, negyeddöntő, visszavágó:
Besancon (francia)-Győri Graboplast ETO KC 33-30 (14-17)
Továbbjutott: a Győr, 64-57-es összesítéssel