Hatodik a csapat vb-n a női asztalitenisz-válogatott

MTI
2006.04.30. 15:11
A Tóth Krisztina, Póta Georgina, Lovas Petra, Li Bin összeállítású magyar női asztalitenisz-válogatott hatodik lett a brémai csapat-világbajnokságon, mivel az első osztály ötödik helyéért rendezett összecsapáson kikapott a Koreai Köztársaság együttesétől.

Téglás Péter szövetségi kapitány gárdája a helyosztón 3-1-re maradt alul az esélyesebbnek tartott ázsiaiakkal szemben, de összességében így is várakozáson felül teljesített.

A dél-koreaiak elleni csatában a magyarok egyetlen győzelmét Tóth szerezte, akit ezúttal a harmadik helyen szerepeltetett a kapitány. Ennek a döntésnek az volt az oka, hogy így Póta két meccset is játszhatott, az egyiket a világ jelenlegi legmagasabban jegyzett védőjátékosával, Kim Kjung Ah-val.

Kettejük összecsapása alatt szinte megállt az élet a brémai csarnokban, ahol poénról poénra egyre többen figyelték a fiatal magyar és a világranglistán kilencedik koreai játékát. Póta talán élete legnagyobb meccsét produkálta, hiszen döntő szettre kényszerítette ellenfelét, ám a győzelmet nem sikerült kicsikarnia.

A magyar csapat az előkelő hatodik hellyel a második legjobb európai válogatott lett a vb-n.
Eredmények:
Koreai Köztársaság-Magyarország 3-1
Park Mi Jung-Póta Georgina 3-1 (3, -5, 7, 9)
Kim Kjung Ah-Lovas Petra 3-0 (8, 4, 10)
Li Hjang Me-Tóth Krisztina 0-3 (-8, -3, -9)
Kim Kjung Ah-Póta 3-2 (-8, 8, 6, -8, 8)