Előnyben a Vasas a férfi vízilabda-bajnoki döntőben

MTI
2006.04.30. 15:13
A Vasas szerzett előnyt a férfi vízilabda-bajnokság rájátszásos döntőjének első összecsapásán vasárnap: a Kőér utcai találkozón a címvédő, és megszakítás nélkül ötszörös bajnok házigazda Domino-BHSE-re kétgólos vereséget mért az örökös ezüstérmes, legutóbb 1989-ben első angyalföldi alakulat.

A két élcsapat sorozatban ötödször kerül össze az ob I playoffjában, s a korábbi alkalmakkor kivétel nélkül a Honvéd diadalmaskodott hol szorosabb, hol simább párharc végén. Az idei - az egyik fél három győzelméig tartó - párviadal első állomása a Kőér utca volt, miután az alapszakaszt a vendéglátó együttes nyerte. A második meccs előtt, amelyet csütörtökön (19:30 ó) rendeznek a Komjádi uszodában, a kihívó került lépéselőnybe.

A mind a hét olimpiai bajnokát - így a hosszan elhúzódó sérüléséből lassan kilábaló Biros Pétert is - mozgósító Honvéd 2-2 után nem találta a ritmust az ambiciózus, a kínálkozó alkalmakkal remekül sáfárkodó Vasas elhúzott 7-2-re. 10-6 is volt az eredmény, az Euroligában is sima vereségeket szenvedő Honvéd erejéből csak a szépítésre futotta.

Férfi vízilabda-bajnoki rájátszás, döntő, 1. mérkőzés
Domino-BHSE - TEVA-VasasPlaket 8-10 (2-4, 0-2, 4-2, 2-2)
góldobók: Kiss 3, Molnár 2, Benedek, Bárány, Biros 1-1, illetve Vindisch 4, Kuncz 2, Heinrich, Varga Dénes, Steinmetz Á., Varga Dániel 1-1