Veszprémi előny a kézilabda döntőben

MTI
2006.05.06. 18:08
A címvédő MKB Veszprém simán nyerte a vendég Pick Szeged elleni MTD férfi kézilabda bajnoki döntő első mérkőzését. A hazai kézilabda-bajnokság történetében először fordul elő, hogy az aranyéremről finálé-sorozat dönt.

A tétnek megfelelően óriási iramban kezdődött a csata, felváltva estek a gólok, ám a Szeged egy kicsit előbb nyugodott meg, és a 8. percben 5-3-ra vezetett. A Veszprém nem hagyta annyiban, keményebb védekezésre váltott, a támadásai gyorsabbak lettek, és sorozatban lőtt három találattal fordított. Ezt követően egyszer az egyik, majd a másik gárdánál volt az előny, ám a szünet előtti hajrában Ilyés kiállításánál minden addiginál jobban ellépett a hazai alakulat.

A folytatásban is jól pörgött a házigazda, és fokozatosan tetemes, behozhatatlan vezetésre tett szert. A Veszprém minden csapatelemben jobb volt, bárki volt benn támadásban - Pásztor kivételével -, eredményes tudott lenni. Negyedórával a vége előtt már 26-18 volt az állás, ekkor a szegediek lélekben már feladták az első összecsapást.

A következő mérkőzésnek szerdán 18 órakor Szeged ad otthont.

Döntő, 1. mérkőzés:
MKB Veszprém-Pick Szeged 33-25 (17-13)