Egyenlített a Pick Szeged a kézilabda döntőben

MTI
2006.05.10. 20:25
A Pick Szeged nagy csatában nyert a címvédő MKB Veszprém ellen az MTD férfi kézilabda bajnoki döntő második mérkőzésén, és így 1-1-re áll az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc.

Az első percek alapján gyanítható volt, hogy kemény lesz az összecsapás, rengeteg volt a test-test elleni csata, minden játékos tiszteletet parancsoló ütközéssel nyitott. Eleinte felváltva estek a gólok, majd a 11. percben 6-4-re ellépett a Szeged. A kiállításokkal tarkított szakaszból jobban jött ki a Veszprém, és fordított, ám Matic remeklésével megint a Picknél volt az előny. Az őrületes iramban hibák is becsúsztak, ami a címvédőnek kedvezett, a Tisza-partiak két büntetőt is rontottak, de a szünet előtti hajrát ők bírták jobban.

A lendület továbbra is megmaradt, és 15-12-re megléptek a hazaiak. A vendégek kapaszkodtak, ám a lélektanilag fontos vezetést nem tudták visszavenni, azt viszont nem hagyták, hogy a rivális elhúzzon. A 49. percben egy eladott labda mégis egyenlítést eredményezett (20-20). A végjátékban több rutinos szegedi játékos türelme sokat ért, így sikerült megint olyan lépéselőnybe kerülniük, ami győzelmet eredményezett. Az utolsó percben az indulatok elszabadultak, több pofon is elcsattant.

Döntő, 2. mérkőzés:
Pick Szeged - MKB Veszprém 27-23 (13-12)
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-1.
A következő mérkőzésnek vasárnap 13:15 órakor Veszprém ad otthont.