Szilárda
0 °C
6 °C

Nem lehet elhalasztani a női kézilabda-bajnokság döntőjét

MTI
2006.05.16. 19:43
Miután egyre többen vetették föl a női bajnoki cím sorsát eldöntő Győri Graboplast ETO-FTC mérkőzés elhalasztásának lehetőségét a két csapat európai kupadöntőbeli kötelezettségével összefüggésben, a Magyar Kézilabda Szövetség tájékoztatja a közvéleményt, hogy a mérkőzés későbbi időpontban történő lejátszására nincs lehetőség.

A magyar női NB I-ben részt vevő csapatokban szerepelnek olyan külföldi állampolgárságú játékosok, akik érintettek hazájuk válogatottjának soron következő Európa-bajnoki selejtező mérkőzésein. Az Európai Kézilabda Szövetség rendelkezései és az előzetes megállapodások alapján ezeknek a játékosoknak május 22-étől a nemzeti együttesük rendelkezésére kell állniuk, ezért a május 20-án esedékes európai kupadöntő-visszavágókat követően nincs lehetőség NB I-es bajnoki mérkőzések megrendezésére.

A Győri Graboplast ETO KC-FTC mérkőzés időpontját a rájátszás valamennyi találkozójához hasonlóan a Liga jóváhagyását követően határozta meg a Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége, és az érintett csapatok közös megegyezése alapján írta ki a Versenybizottság.