Erdei Zsolt felkerült a Magyar Sportcsillagok Falára

MTI
2006.05.19. 17:49
Újabb neves sportoló kézlenyomatával bővült a Magyar Sportcsillagok Fala: ezúttal Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú profi ökölvívó-világbajnoka tenyerelt a gipszmintába.

Az amatőrként világ- és Európa-bajnoki címig, valamint olimpiai bronzéremig jutott kiválóság a 138. azon világhírű magyar sportolók sorában, akiknek ilyen formában is emléket állítanak.

A pénteki ceremónián Szakos József, a nevelőedző beszélt Erdeiről, s érdemeinek, eredményeinek sorolása mellett emberi nagyságát is méltatta, aminek alátámasztására emlékeztetett rá, hogy a klasszis öklöző nemcsak érmeket, s kupákat szerzett pályafutása során, hanem fair play díjjal is jutalmazták sportszerű magatartását a ringben.

"Nehezen tudok megszólalni most, mert nagyon meghatódtam. Óriási elismerés a számomra, hogy bekerülhettem ebbe az elit társaságba" - mondta Erdei, miután megörökítette kézlenyomatát.

A harmincegy éves bokszoló a sydneyi olimpia után állt profinak és 2004 januárjában, a mexikói Julio Gonzalez ellen szerezte meg a WBO szervezet övét, amelyet azóta ötször védett meg, legutóbb május 6-án, az ausztrál Paul Murdoch ellen.

Erdei kézlenyomatát a többi magyar klassziséhoz hasonlóan a Testnevelési Főiskola aulájában őrzik tovább az utókornak.