Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Radulovics Bojana elhagyja Dunaújvárost

MTI
2006.05.23. 19:21

A kétszer a világ legjobb női kézilabdázójának választott Radulovics Bojana tizenegy év után elhagyja a Dunaferr csapatát. Amint a dunaújvárosi klub honlapján tudatta: a 33 éves átlövő és a csapat vezetése lezárta a tárgyalásokat. "Radulovics Bojana egy kedvezőbb ajánlatot választva másik csapatban folytatja a pályafutását" - áll a közleményben.A Dunaferr NK vezetősége felkérte a klasszist, hogy az aktív játéktól való búcsúzása után a csapat nemzetközi képviselője legyen.

Radulovics addig nem kíván nyilatkozni, amíg ügye nem rendeződik, azaz nem köt más klubbal szerződést. Azt a magyar bajnok és kupagyőztes, KEK-második Győri Graboplast ETO KC - a következő idénytől Győri Audi ETO KC - elnöke, Vanyus Attila az MTI-nek megerősítette, hogy Raduloviccsal folyamatosan tárgyalnak, de a kiválóság még nem írt alá. "Szeretnénk, ha Radulovics nálunk folytatná, és akkor jövőre a Bajnokok Ligájában is esélyünk lenne egy szép eredmény elérésére" - jegyezte meg Vanyus.

A világbajnoki és olimpiai ezüstérmes átlövő korábban a Sombor, a Radnicki Beograd, a Valencia és a Caola csapatában játszott. Legnagyobb sikereit a Dunaferr együttesével ért el: ötszörös magyar bajnok, ötszörös kupagyőztes, BL-, EHF Kupa- és Szuper Kupa-győztes. Radulovics a világválogatottal június 7-én, Szkopjéban, Indira Kastratovic búcsúmérkőzésén pályára lép a macedón nemzeti csapat ellen.