Alfréd
-3 °C
3 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Kilencedik lett a címvédő Braun Ákos a cselgáncs Eb-n

MTI
2006.05.26. 13:37
A 73 kilogrammban címvédő Braun Ákos és a 60 kilós Burján László kilencedikként, Neu Gábor (66) és Perge Ilona (48) pedig helyezetlenül zárt a tamperei cselgáncs Európa-bajnokság nyitónapján.

A világbajnok paksi klasszis sikeres bemutatkozását követően a fehérorosz Szjamjonauval találkozott. Hamarosan már két kokánál tartott, és kézben tartotta a mérkőzést, ám ellenfele 1:46 perccel a vége előtt egy váratlan dobásra ippont kapott. Mivel a fehérorosz később bejutott az elődöntőbe, "magával vitte" Braunt a vigaszágra.

Ott előbb nagy csatában, egy kokával verte az örmény Grigorjant, majd következett a tavalyi vb-döntő ismétlése az olasz Bruyere ellen. Az öt perc során egyik dzsúdós sem mutatott be értékelhető támadást, így jöhetett az aranypontig tartó ráadás. Ebben egy perc elteltével a magyar kiválóságot intették meg, az olasz pedig a kapott kokával nyert.

Az újpesti Burján a görög Alekszanidisz elleni győzelme után a portugál Cardosóval került szembe, akit rögtön a meccs elején megintettek passzivitásért. Ezután viszont riválisának a pillanatai következtek: előbb átforgatással jukót ért el, majd egy véleményes dobásért kapott ipponnal véget vetett a küzdelemnek. A nézőtéren többen meglepődtek az ítélet láttán, ám az oldalbírók nem jeleztek ellenvetést. Így a 60 kilós magyar - miután Cardoso a folytatásban kikapott - egy sikerrel kilencedik lett.

Az első találkozóján alulmaradt Neu és Perge ellenfele egyaránt kiesett a következő körben, így egyikük sem léphetett tovább a vigaszágra.