Kézi-Eb-selejtező: kilencgólos magyar siker Szlovákiában

MTI
2006.06.10. 21:00
Tetemes, kilencgólos előnyt szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott a házigazda szlovák csapat elleni világbajnoki selejtezőn, így a továbbjutás kérdése már a vágbesztercei mérkőzésen eldőlt.

A hazaiak igazán csak az első öt percben tudtak lépést tartani a magyarokkal. 2-2 után azonban Buday vezérletével megugrottak a vendégek, a veszprémi irányító sorozatban háromszor is betalált a Dunaferrből most nyáron távozó Stochlnak.

Majd az addig passzokkal jeleskedő Nagy is pontosan célzott - egyszer emberhátrányban is -, és nem volt meglepő, hogy a 16. percben 4-9-nél a szlovákok időt kértek.

A hazaiak sokat cseréltek, hiába. Skaliczky László szövetségi kapitány együttese minden téren jobb volt, Fazekas sziporkázott a kapuban, a védelem jól zárt, támadásokban pedig sok volt az ötlet. A 24. percben már 15-7 volt az állás.

A második félidőben is folytatódott az örömkézilabda, a szünet utáni szakaszban Gál brillírozott, és a 42. percben kétszámjegyű lett a különbség (13-23). Fazekas és cseréje, Tatai több büntetőt is megfogott, egyszerűen nem volt azonos szinten a két gárda: a magyarok kettős emberhátrányban kétszer is eredményesek voltak.

A végjátékban - amikor már mindenki szóhoz jutott a vendégeknél - sem történt rendkívüli, maradt a megnyugtató előny.

A formalitásának tűnő visszavágót jövő szombaton 18 órakor rendezik Szombathelyen. A párharc győztese vehet részt a jövő évi németországi vb-n.

Vb-selejtező, 1. mérkőzés:
Szlovákia-Magyarország 24-33 (8-15)
a magyar gólszerzők: Buday 8, Gál 6, Nagy 4, Zubai, Iváncsik, Illyés 3-3, Császár, Tombor 2-2, Mocsai, Harsányi 1-1  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön