Visszaigazolná Dávid Kornélt az Albacomp

MTI
2006.06.21. 23:14
A bajnoki ezüstérmes Albacomp kosárlabda csapatában folytatja pályafutását Kestutis Marciulionis. A 30 éves, olimpiai bronzérmes litván irányító az előző idényben a Kaposvár együttesét erősítette, és meccsenkénti tizenkét pontos átlagot ért el.

Az 187 centis új szerzemény mellett a fehérvári klub kétéves szerződést kötött a csapat válogatott erősségével Bencze Zoltánnal, és Kámán Tamás, Horváth Ákos, Góbi Henrik, valamint Vincz Antal is újabb egy évre kötelezte el magát a kék-fehérekhez. Az Albacomp vezetői - immár Halm Rolland sportigazgatóval az élen - egy magyar irányítót és két amerikai játékost is keresnek, de az sem kizárt, hogy Jermaine Spivey és Rod Flowers is Székesfehérváron maradnak. Sőt, miután véget ér a spanyol bajnoki döntő, a Vitoriában légióskodó Dávid Kornéllal is egyeztető beszélgetéseket kezdeményeznek a háromszoros bajnok elöljárói.

Wittmann Krisztián Pécsre igazolt, Soós Gábort pedig Kecskemétre adta kölcsön az Alba, továbbá Bódi Ferenc is távozik. A 2006/2007-es idényben is Fodor Péter irányítja majd a fehérváriakat, az erőnléti edző teendőit pedig Tóth Attila látja el. Az utánpótlás éléről P. Nagy Ákos az NB1-es Szeged csapatának kispadjára távozott, így a jövőben Matus Gábor trenírozza majd az U21-es csapatot, és az alacsonyabb osztályban érdekelt Fehérvár KC-t.

Az elmúlt szezonban rendelkezésre álló anyagi háttér most is biztosított az Albacompnál, de bajnoki célkitűzést csak a keret véglegesítése után fogalmaznak meg a fehérvári vezetők.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön