Tizenöt éves magyar golfozó ért el pályacsúcsot

Index
2006.06.30. 12:27
Második alkalommal került megrendezésre az Etyek melletti Pannonia Golf Klubban a DHL Nemzetközi Pro-am Golfverseny. Az idei kétnapos viadal összesen 31 profi játékos nevezett, többek között olyanok is, akik a sportág csúcsának számító PGA European Tour-on is megméretették már magukat.

A kánikulai hőség ellenére kitűnő eredmények születtek, valamint egy szenzáció számba menő esemény is történt a viadalon, hiszen egy tizenöt éves magyar amatőr golfjátékos -7-es eredménnyel, 65 ütéssel új pályacsúcsot állított fel.

A jelenleg Floridában tanuló Palanszki Benjámin néhány hete meghívottként meglepően jól játszott a PGA Tour egyik állomásának számító Austrian Open bajnokságon, mostani eredményével, amely már nemzetközi szinten is kiemelkedőnek számít, pedig a teljes profi mezőnyt maga mögé utasította a keddi versenynapon.

A profik versenyében -3-as záróeredménnyel Lele Bolognese végzett az élen, az ő díjazása 9000 euró volt, a nőknél Nicole Gergely bizonyult a legjobbnak, a kétnapos verseny után neki 5000 euróval gyarapodott a bankszámlája. Az amatőrök versenyében, ahol nem pénzdíjért játszhatnak a golfozók, az első helyezettek egy hétvégét tölthetnek el kísérőjükkel a prágai Marriott Hotelben.

A Pro-Am egy olyan versenyforma, amin a profi játékosokhoz amatőr versenyzők csatlakoznak, a versenyen a profik küzdelme mellett az így kialakított csapatok is összemérhetik tudásukat. Az idei viadalon, amely a legjelentősebb férfi mezőnyt felvonultató golfverseny hazánkban, a magyar profi játékosok mellett, osztrák, olasz, szlovák, amerikai és jamaicai versenyzők is képviseltették magukat. A verseny összdíjazása húszezer euró volt.  • Bérelnék
  • Bankszámla