Nehéz csoportban a magyar női kézisek az Eb-n

MTI
2006.07.07. 00:41

A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar női kézilabda-válogatott a szerb-montenegrói közös csapattal, valamint Ausztria és Macedónia együttesével mérkőzik a csoportkörben a december 7. és 17. között sorra kerülő svédországi kontinensviadalon. A csütörtöki, göteborgi sorsoláson az is kiderült, hogy Németh András szövetségi kapitány együttese az A-jelű kvartettben Skövde városában játszik majd, és azonos ágra került a norvég, német, szlovén, lengyel négyessel.

Németh András az MTI-nek úgy értékelte a sorsolást, hogy nem könnyű a feladat teljesítése.

"Kérdés, hogy a mostani politikai helyzetben a szerb-montenegrói válogatott mire lesz képes az év végi tornán. Azonos ágon vagyunk a norvégokkal, akik az egyik legjobb csapattal rendelkeznek. Önbizalmat adhat, hogy ebben az idényben náluk már nyertünk barátságos mérkőzésen. A macedón válogatottról nincs sok információm, az osztrákok pedig legyőzhetőnek tűnnek. A másik csoportból a lengyelek a leggyengébbek, nem hiszem, hogy a középdöntőben velük találkozunk. A német együttes sötét ló, jó a játékosállomány, s nem tudni, mikor állnak össze igazi csapattá. A szlovénoknál sok az idősebb játékos, így a középdöntőre, amikor vélhetően velünk is találkoznak, talán már fáradtak lesznek. Összességében reménykedem az elődöntőbe jutásban, szerintem az AB-ágról a magyar és a norvég csapat juthat el oda."

A csoportokból az első három helyezett továbbjut, magával viszi az egymás elleni eredményeket. A középdöntőben AB és CD-ág lesz. A 2006-os Európa-bajnok olimpiai indulási jogot szerez.

A svédországi Eb csoportbeosztása:
A csoport (Skövde) MAGYARORSZÁG, Szerbia-Montenegró, Ausztria, Macedónia
B csoport (Göteborg): Norvégia, Németország, Szlovénia, Lengyelország
C csoport (Stockholm) Oroszország, Ukrajna, Horvátország, Svédország
D csoport (Malmö): Dánia, Spanyolország, Franciaország, Hollandia