Árpád
-2 °C
3 °C

Nehéz csoportban a magyar női kézisek az Eb-n

MTI
2006.07.07. 00:41

A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar női kézilabda-válogatott a szerb-montenegrói közös csapattal, valamint Ausztria és Macedónia együttesével mérkőzik a csoportkörben a december 7. és 17. között sorra kerülő svédországi kontinensviadalon. A csütörtöki, göteborgi sorsoláson az is kiderült, hogy Németh András szövetségi kapitány együttese az A-jelű kvartettben Skövde városában játszik majd, és azonos ágra került a norvég, német, szlovén, lengyel négyessel.

Németh András az MTI-nek úgy értékelte a sorsolást, hogy nem könnyű a feladat teljesítése.

"Kérdés, hogy a mostani politikai helyzetben a szerb-montenegrói válogatott mire lesz képes az év végi tornán. Azonos ágon vagyunk a norvégokkal, akik az egyik legjobb csapattal rendelkeznek. Önbizalmat adhat, hogy ebben az idényben náluk már nyertünk barátságos mérkőzésen. A macedón válogatottról nincs sok információm, az osztrákok pedig legyőzhetőnek tűnnek. A másik csoportból a lengyelek a leggyengébbek, nem hiszem, hogy a középdöntőben velük találkozunk. A német együttes sötét ló, jó a játékosállomány, s nem tudni, mikor állnak össze igazi csapattá. A szlovénoknál sok az idősebb játékos, így a középdöntőre, amikor vélhetően velünk is találkoznak, talán már fáradtak lesznek. Összességében reménykedem az elődöntőbe jutásban, szerintem az AB-ágról a magyar és a norvég csapat juthat el oda."

A csoportokból az első három helyezett továbbjut, magával viszi az egymás elleni eredményeket. A középdöntőben AB és CD-ág lesz. A 2006-os Európa-bajnok olimpiai indulási jogot szerez.

A svédországi Eb csoportbeosztása:
A csoport (Skövde) MAGYARORSZÁG, Szerbia-Montenegró, Ausztria, Macedónia
B csoport (Göteborg): Norvégia, Németország, Szlovénia, Lengyelország
C csoport (Stockholm) Oroszország, Ukrajna, Horvátország, Svédország
D csoport (Malmö): Dánia, Spanyolország, Franciaország, Hollandia

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?