Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Három érem az ifjúsági úszó-Eb-n

MTI
2006.07.07. 00:48

Egy-egy arany-, ezüst- és bronzérem a magyar fiatalok mérlege a Palma de Mallorca-i ifjúsági Európa-bajnokság nyitónapján. Visszavágott a tavalyi vereségért Kis Gergő: a Margitszigeten egészen nagy hajrában, hét századmásodperccel előzte meg az ajkai úszót Verrasztó Dávid 400 vegyesen, ezúttal azonban Kis volt a jobb. Magyar szempontból persze így is tökéletes volt a befutó, Verrasztó ugyanis másodikként csapott a célba. Az utolsó hossz ezúttal nem hozott olyan páratlan izgalmakat, mint egy éve, Kis majdnem három másodperccel bizonyult gyorsabbnak honfitársánál: Farkas András tanítványa 4:16.82 percet úszott - csaknem egy teljes másodpercet javítva tavalyi, 4:17.79-es idején -, míg az edzőváltáson átesett Verrasztó 4:19.30-at ért el.

"Elég egyértelmű volt, melyikük a jobb, Gergő tényleg remekül úszott" - kommentálta a történteket az utánpótlás-kapitány Güttler Károly. A szakvezető azt is elégedetten nyugtázta, hogy a reggel némileg haloványabban teljesítő Dara Eszter délután összekapta magát, és 4:53.92-vel bronzérmes lett a lányok 400 méteres vegyesúszásában.

Két negyedik helyet is szereztek a magyarok: Kovács Emese 200 pillangón (2:13.91), Szabó János pedig 50 háton (26.68) maradt le kevéssel a dobogóról. A többiek - Güttler szavaival élve - "feledhetőt nyújtottak", Kalicz Helga kivételével nem jutottak tovább a középdöntőből.