Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ezüstérmes lett az Eb-n a női párbajtőrcsapat

MTI
2006.07.08. 17:41
Ezüstérmet szerzett a magyar női párbajtőrcsapat a törökországi Izmirben zajló vívó Európa-bajnokságon. A magyarok a törökök, az ukránok és a németek legyőzésével jutottak el a fináléig, ahol a románokkal szemben léptek pástra.

Hormay döntetlennel kezdett Ana Branzával (4-4), majd Nagy megverte Anca Bacioiut (5-3), Tóth pedig Hormayhoz hasonlóan nem bírt ellenfelével, Iuliana Maceseanuval (2-2), így az első három pár után két találattal vezettek a magyarok.

A következő kör is jól kezdődött, Hormay 2-1-re megverte Bacioiut, a folytatásban viszont Tóth és Nagy is kikapott, előbbi 4-2-re Branzától, utóbbi 5-2-re Maceseanutól, ezzel az utolsó három asszó előtt 19-17-re vezettek a románok. A folytatásban megint csak fordult a kocka Tóth 6-3-ra verte a csereként beállt Loredana Iordachioiut, így megint a magyaroknál volt az előny.

Igaz, csak a következő párharc végéig, Hormay ugyanis 3-2-re kikapott Maceseanutól. Következett Nagy és Branza, s ők még tovább fokozták az izgalmakat: 7-7-tel zártak, 32-32-nél jöhetett a ráadás. A hosszabbítás a román vívónak sikerült jobban, aki négy másodperccel az extraidő vége előtt eldöntötte az összecsapást.

Eredmények:
a 16 között: Magyarország-Törökország 45-17
a negyeddöntőben: Magyarország-Ukrajna 26-23
az elődöntőben: Magyarország-Németország 33-27
a döntőben: Románia-Magyarország 33-32
A végeredmény: 1. Románia, 2. Magyarország, 3. Németország