Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mauresmo nyerte a női egyest Wimbledonban

MTI
2006.07.08. 17:51
A francia Amélie Mauresmo nyerte a női egyest az angol nyílt teniszbajnokságon, miután a döntőben 2 óra 2 perc alatt, három játszmában győzött a belga Justine Henin-Hardenne ellen.

Mauresmo háromszor volt elődöntős (2002, 2004, 2005) Wimbledonban. Első Grand Slam-tornáját az idei Australian Openen - éppen Henin-Hardenne ellen - nyerte, az angol nyílt bajnokságon aratott diadala volt a második.

Az idei Roland Garroson győztes Henin-Hardenne azonnal brékelte kissé bizonytalankodó ellenfelét, majd simán nyerte saját. A francia teniszező pontatlan volt, nem találta a távot, újra elvesztette a szervajátékát, így a belga kerek félóra alatt simán nyerte az első játszmát.

A második felvonás nagyon hasonló volt az elsőhöz, csak éppen ellenkező előjellel: világelső nagyon keményen kezdte a szettet, semmire hozta a szerváját, majd azonnal brékelte a belgát, aki csak 3:0 után tudott gémet nyerni.

A folytatásban azonban Mauresmo ismét megtorpant, ennek ellenére 50 perc alatt hozta a játszmát, így kezdődhetett a mindent eldöntő harmadik szett.

A befejező játékban Mauresmo 1:1 után brékelte ellenfelét, majd 3:1-nél tovább növelhette volna előnyét, ám elpuskázta a lehetőséget. A francia végül 5:4-nél adogathatott a meccsért, első wimbledoni diadaláért. Ásszal nyitott, majd egy hiba, újabb ász, újabb hiba, egy hibátlan röpte és a meccslabda következett, amelyet, ha nehezen is, de megnyert.

A boldog győztes 625 ezer fontot - mintegy 250 millió forint - kapott sikeréért, míg a vesztes 312 500 fonttal vigasztalódott.

Eredmény:
női egyes, döntő:
Amélie Mauresmo (francia, 1.)-Justine Henin-Hardenne (belga, 3.) 2:6, 6:3, 6:4