Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Aranyérmes lett a férfi párbajtőrcsapat az Eb-n

MTI
2006.07.09. 17:40
Aranyérmet szerzett a magyar férfi párbajtőrcsapat a törökországi Izmirben rendezett vívó Európa-bajnokságon.

A Kovács Iván, Imre Géza, Boczkó Gábor, Fekete Attila összeállítású válogatott a fehérorosz, az ukrán és az orosz együttes legyőzésével jutott el a döntőig, ahol a lengyel alakulattal találkozott.

A finálé a vártnál könnyebb győzelmet hozott, Kovács, Imre és Boczkó egyaránt parádézott, hamar eldőlt az elsőség. Az első nyolc asszóban nem kaptak ki a magyarok, sőt ebből hetet megnyertek. Egyedül Boczkó vívott egyszer döntetlent, mégpedig Krzysztof Mikolajczakkal.

Az utolsó párharc előtt már 38-22 volt az állás, így az egyéniben győztes Kovács Iván kedvező helyzetben léphetett pástra a tavaly, Zalaegerszegen Európa-bajnok Tomasz Motyka ellen. Mivel csak két tussal kapott ki a gyakorlatilag tétnélküli párharcban, végül is fölényes győzelmet arattak a magyarok.

Érdekesség, hogy egy éve lengyel diadal született egyéniben és csapatban is, most pedig mindkét aranyat a magyarok szerezték meg.

Eredmények:
a 16 között: Magyarország-Fehéroroszország 45-25
a negyeddöntőben: Magyarország-Ukrajna 44-38
az elődöntőben: Magyarország-Oroszország 35-27
a döntőben: Magyarország-Lengyelország 45-31
A végeredmény: 1. Magyarország, 2. Lengyelország, 3. Olaszország