Olivér
5 °C
8 °C

Bemutatták a hazai sportirányítás új vezetőit

MTI
2006.07.13. 15:20
Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter csütörtökön mutatta be Elbert Gábort, a tárca sportért felelős szakállamtitkárát és Lányi András főosztályvezetőt.

A sport szakállamtitkárságon belül négy osztály lesz, a stratégiai és nevelési részleget Györfi János, a sportigazgatásit Fazekas Attila, a versenysportot és utánpótlást pedig Lukács Zsuzsanna vezeti. A szabadidős sportosztály irányítóját még nem nevezték meg. A sportlétesítmény-fejlesztési titkárság élén Görözdi György áll.

Lamperth Mónika a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a szakállamtitkársághoz tartozó területek célkitűzése egyebek mellett a sportinfrastruktúra fejlesztése, egy kiszámítható pályázati, támogatási rendszer kialakítása. A miniszter fontosnak nevezte a sporttal foglalkozó szakemberképzés tartalmi megújításának ösztönzését is, ezen belül elsősorban a testnevelőtanár-képzés fejlesztését.

Mint mondta, kezdeményezik, hogy - egyeztetve az érintettekkel - a jelenlegi öt köztestület kettőre csökkenjen.

Konkrét teendőnek nevezte a Puskás Ferenc Stadion fejlesztését és korszerűsítését, a sportiskolai rendszer egységes keretbe foglalását, valamint a doppingstratégia elfogadtatását, gyakorlati megvalósítását.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?