Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vörös Zsuzsanna aranyérmes az öttusa Eb-n

MTI
2006.07.16. 15:42
Vörös Zsuzsannna aranyérmet szerzett a budakalászi öttusa Európa-bajnokság hagyományos női versenyében. A második helyen a fehérorosz Anasztaszja Szamuszevics, a harmadikon pedig a brit Mhairi Spence végzett.

Máthé Vivien huszadik, Füri Csilla huszonnyolcadik lett. Csapatban a britek győztek a fehéroroszokat és az olaszokat megelőzve. A Vörös, Máthé, valamint a selejtezőben kiesett Szatmári Adrienn alkotta hazai együttes a hatodik helyen végzett.

Vörös remekül építette fel versenyét, a lövészet után hetedik, a vívást követően ötödik, az úszás befejeztével harmadik, a lovaglás zárultával pedig már első volt. A 3000 méteres futásnak így elsőként vágott neki, a brit Mhairi Spence öt, a sokáig vezető orosz Tatyjana Muratova 15, a szám specialistája, a hatodikként rajtoló fehérorosz Anasztaszija Szamuszevics pedig 38 másodperccel követte őt. Az olimpiai aranyérmes, egyéniben háromszoros világelső magyar öttusázó az első ezer métert egyedül futotta le, majd a második körre beállt Spence mögé. Két kilométer elteltével Vörös ismét egyedül állt az élen, de szükség is volt rá, hogy fokozza a tempót, Szamuszevics ugyanis az utolsó 1000 méter kezdete előtt már csak kilenc-tíz másodpercre volt tőle. A különbség a hátralévő távon fokozatosan csökkent, s a célba érkezésnél már csak pár centi volt - de a szalagot Vörös szakította át.

Máthé kisebb megingásokkal a várakozásnak megfelelően szerepelt, a 2004-ben Európa-bajnok Füri viszont korántsem lehet elégedett, ugyanis a gyenge számában, a lövészetben ezúttal jól teljesített, így komoly esélye volt kiemelkedő eredmény elérésére, a vívás viszont nem ment neki, később pedig a lovaglásban is sok gondja akadt.