Mária
18 °C
28 °C

Pálinger mehet a Krim Ljubljanába

MTI
2006.07.21. 17:16
Pálinger Katalin, a világ egyik legjobb kézilabdakapusa a szlovén Krim Ljubljanához szerződhet - döntött az európai szövetség (EHF).

Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok, 178-szoros válogatott klasszis az előző idényben a dán FC Köbenhavnban szerepelt, ám a szezon nagy részét sérülés miatt kihagyta, és hazaköltözött. A magyar hálóőrt a dán klub eleinte nem akarta elengedni - mondván, érvényes szerződése van -, ám amint arról az EHF pénteken levélben tájékoztatta a magyar szövetséget: az FCK-tól Pálinger átigazolhat a Krimhez. A döntés ellen a koppenhágai alakulat fellebbezhet.

"Nagyon örülök, hogy végre rendeződött a helyzetem, napokon belül aláírom az egy plusz egyéves szerződésemet a Krim Ljubljanához" - mondta a kapus az MTI-nek. "Több ajánlatom is volt, azért döntöttem a szlovénok mellett, mert ők voltak a legkitartóbbak, itt éreztem, hogy mindenképpen meg akarnak szerezni, mert szükségük van rám. Sajnálom, hogy nem sikerült békében elválni a Köbenhavntól, feltehetően polgári bíróságon folytatódik a vitánk, ez azonban nem befolyásolja majd a teljesítményemet."

Amennyiben Pálinger aláír a Ljubljanához, ő lesz a világ közvetlen élvonalához tartozó szlovén gárda harmadik magyar játékosa Siti Eszter és Kindl Gabriella mellett.