Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pálinger mehet a Krim Ljubljanába

MTI
2006.07.21. 17:16
Pálinger Katalin, a világ egyik legjobb kézilabdakapusa a szlovén Krim Ljubljanához szerződhet - döntött az európai szövetség (EHF).

Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok, 178-szoros válogatott klasszis az előző idényben a dán FC Köbenhavnban szerepelt, ám a szezon nagy részét sérülés miatt kihagyta, és hazaköltözött. A magyar hálóőrt a dán klub eleinte nem akarta elengedni - mondván, érvényes szerződése van -, ám amint arról az EHF pénteken levélben tájékoztatta a magyar szövetséget: az FCK-tól Pálinger átigazolhat a Krimhez. A döntés ellen a koppenhágai alakulat fellebbezhet.

"Nagyon örülök, hogy végre rendeződött a helyzetem, napokon belül aláírom az egy plusz egyéves szerződésemet a Krim Ljubljanához" - mondta a kapus az MTI-nek. "Több ajánlatom is volt, azért döntöttem a szlovénok mellett, mert ők voltak a legkitartóbbak, itt éreztem, hogy mindenképpen meg akarnak szerezni, mert szükségük van rám. Sajnálom, hogy nem sikerült békében elválni a Köbenhavntól, feltehetően polgári bíróságon folytatódik a vitánk, ez azonban nem befolyásolja majd a teljesítményemet."

Amennyiben Pálinger aláír a Ljubljanához, ő lesz a világ közvetlen élvonalához tartozó szlovén gárda harmadik magyar játékosa Siti Eszter és Kindl Gabriella mellett.