Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egy évre eltiltották az indiai súlyemelőket

MTI
2006.07.22. 15:38
Négy doppingvétség miatt az Indiai Súlyemelő Szövetséget egy évre függesztette fel a nemzetközi szövetség (IWF).

Az eltiltás 2006 márciusában kezdődött, ugyanis akkor a melbourne-i brit Nemzetközösségi Játékokon ketten buktak le sztanozalol használatával, míg nem sokkal korábban másik két emelőnek is pozitív eredményt hozott a doppingtesztje.

A tagszövetséget már márciusban felfüggesztette az IWF, viszont a száműzés időtartamáról csak most döntött. Az ítélet igen enyhének tekinthető, hiszen az indiai versenyzőket akár öt évre kizárhatták volna a nemzetközi viadalokról, ugyanis két éven belül másodszor függesztették fel az ázsiai ország tagszövetségét a doppingesetek miatt. A mostani eltiltás révén csak az idei Ázsiai Játékokról fognak hiányozni az indiai súlyemelők.

A budapesti székhelyű nemzetközi szövetség (IWF) pénzbírsággal és/vagy egy-, illetve kétéves eltiltással szankcionálja azt a szövetséget, amelynek legalább három sportolóját egy naptári idényben doppingoláson érik.